друкувати


Пенсійники заплуталися у законах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-18 03:45:01

Лихо з розуму. Через суперечливі норми законодавства у прикарпатських пенсіонерів, котрі працювали в минулому році у виборчих комісіях, стягнули індексації та доплати.

Нині ж людям гроші почали повертати назад. На початку 2011 до Євгенії Тимочкіної, яка свого часу була членом ДВК, звернулися представники Пенсійного Фонду. Жінка, повідомили інспектори, працюючи на виборах, безпідставно отримувала від фонду допомогу як безробітний пенсіонер.

Пікантності ситуації додав той факт, що під час виборів усі ДВК подали у відповідні служби документи про своїх працівників. Однак Пенсійний Фонд, куди йшли відрахування від зарплат, одразу ідентифікувати працюючих пенсіонерів не міг. Люди, згідно Закону, мусили самостійно повідомити про це працівників фонду.

Обурені пенсіонери за допомогою та захистом звернулися до народних депутатів. Лише останні врегулювали суперечності на рівні центрального офісу Пенсійного Фонду. З столиці прийшли нові роз'яснення щодо нарахування індексації працюючим на виборах пенсіонерам.

Джерело: Радіо «Західний полюс»