друкувати


Проведено заняття з попередження правопорушень корупційної спрямованості

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-18 01:45:12

В Західному оперативному командуванні з метою підвищення ефективності профілактичної роботи щодо запобігання випадкам скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень корупційного характеру військовослужбовцями та працівниками Збройних Сил України проведено вивчення Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення» з усіма категоріями військовослужбовців та працівників Збройних Сил України підпорядкованих військових колективів.

– Такі заняття ми проводимо з метою попередження корупції на «місцях», – зазначив командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський. – Адже, для того щоб побудувати суспільство, в якому б поважали норми законів ми повинні постійно вести боротьбу із цим негативним явищем. Ми чітко розуміємо і спонукаємо до того, щоб кожний на своїй посаді зрозумів, що він має виконувати ті завдання, які покладаються на нього згідно посадових обов’язків. А не перекладати їх на плечі своїх підлеглих, особливо у власних інтересах. Задля цього й проводяться такі заходи аби вчасно виявляти ці факти і боротися з ними усіма наявними законними методами, – наголосив генерал-майор Юрій Думанський.

Однією з форм проведення подібних занять є ознайомлення особового складу під особистий підпис з випадками скоєння злочинів (засудження військовослужбовців та працівників Збройних Сил України), пов’язаних із зловживанням владою або службовим становищем, перевищенням владою, службовим підробленням та службовою недбалістю, вимаганням і одержання хабарів.

Також, під час правової підготовки, що входить в систему гуманітарної підготовки, весь особовий склад оперативного командування склав заліки зі знання вищезазначених зазначених законів України.

Автор: Підполковник Олег ГОДОВАНСЬКИЙ, начальник прес-центру – прес-секретар управління