друкувати


Прикарпатські бютівці хочуть скликати третю Галицьку асамблею

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-17 03:10:21

Прикарпатські бютівці хочуть скликати третю Галицьку асамблею. З такою пропозицією до голів обласних рад Івано-Франківщини, Львівщини та Тернопільщини звернувся лідер прикарпатської фракції «Батьківщина» Юрій Романюк.

На зібранні депутатів різних рівнів трьох регіонів ініціатори хочуть обговорити політичну ситуацію в Україні, зокрема репресії щодо опозиції. Однак можливі збори галичан з таким порядком денним вже засудив губернатор Михайло Вишиванюк.

Не проти скликання Галицької асамблеї голова Івано-Франківської облради Олександр Сич. Однак він впевнений, наразі не час робити рішучі заяви щодо політичної ситуації в Україні. Тай організувати такі збори за тиждень, як цього просили тимошенківці, ніхто не встигне.

Скликати Галицьку Асамблею мають право лише голови обласних рад. Тому позицію Олександра Сича  тимошенківці розкритикували. Його слова активісти Батьківщини назвали «вставлянням палки у колеса». Тож чи будуть зініційовані збори депутатів трьох областей – наразі не відомо. Нагадаємо, попередні дві Галицькі Асамблеї відбулися ще на початку 90-х.

Джерело: Радіо «Західний полюс»