друкувати


Івано-Франківська облрада цікавиться якістю своєї роботи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-17 04:30:13

Івано-Франківська обласна рада вирішила запитати про якість своєї роботи у пересічних мешканців. Щоб дізнатись думку громадськості про діяльність головного представницького органу Прикарпаття, Соціологічній групі «Рейтинг» було замовлено дослідження, для якого фахівці установи опитали 1600 респондентів, у тому числі 600 – з обласного центру.

Згідно з результатами опитування, виконавча влада в області має значно більше повноважень, ніж місцеве самоврядування. Утім, більшість опитаних переконані, що більше повноважень для вирішення соціально-економічних проблем в регіоні повинно мати саме місцеве самоврядування. Результати дослідження показали, що чим вищий рівень місцевої влади, тим менше громадяни задоволені її діяльністю. На думку опитаних, ключовими проблемами розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області є несамостійність органів місцевого самоврядування у рішеннях і діях (30%); недосконалість механізмів відповідальності осіб місцевого самоврядування перед громадою (27%); та недостатність повноважень органів місцевого самоврядування щодо розподілу коштів, зібраних в регіоні (27%).

В обласному центрі громадяни більш гостро відчувають проблему корупції у місцевій владі, потребу відновлення промисловості, стримування тарифів на комунальні послуги, необхідність боротьби зі злочинністю, підтримки освітньої галузі, розвитку малого і середнього бізнесу та туризму.

«Я більше, ніж задоволений тим матеріалом, який нам надала Соціологічна група «Рейтинг», - повідомив голова обласної ради Олександр Сич, - Наша аналітична група буде працюватиме над пріоритетами, які визначила громада міста, і всі результати дослідження обов’язково буде враховано у роботі обласної ради»

Слід також відзначити, що проведення такого дослідження обійшлося бюджету області в 50 тисяч гривень.

Автор: Вікторія БІЛА