друкувати


«Податкову яму» не сховаєш від прикарпатських податківців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-16 03:10:06

Проводячи моніторинг інформації з Єдиного реєстру податкових накладних за червень цього року, податківці Івано-Франківщини виявили три накладні із сумою з податку на додану вартість більше семи млн.грн., які складені підприємствами з групи ризику. До таких відносяться ймовірні «податкові ями» та «транзитери», тобто суб’єкти господарювання, які зареєстровані на підставних осіб, не сплачують податки, не звітуються, або задіяні у схемах мінімізації податкових зобов’язань.

Податківці постійно викривають спроби «нечистих» на руку ділків, які завдають державі чималих збитків.

З початку року платники ПДВ області зареєстрували в Єдиному реєстрі 485 податкових накладних, з них 184 із сумою податку більше 1 млн грн. Зазначений реєстр податкових накладних запроваджений Податковим кодексом України, згідно якого обов’язковій реєстрації протягом операційного дня підлягають податкові накладні із сумою ПДВ більше 1 млн грн – з 1 січня 2011 року, більше 500,0 тис. грн – з 1 квітня та більше 100 тис. грн – з 1 липня ц.р.

Для зручності платників податків та з метою уникнення проблемних ситуацій до Податкового кодексу внесено зміни, якими передбачена реєстрація податкових накладних у реєстрі на протязі двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки.

Запровадження Єдиного реєстру є кроком до ведення чесного бізнесу, прискорення автоматичного відшкодування ПДВ та скорочення тіньового сектору економіки.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області