друкувати


Зняття з чемпіонату області команди "Ніка-Динамо" стала несподіваною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-15 02:10:45

Новина про зняття з чемпіонату Івано-Франківської області команди "Ніка-Динамо" стала несподіваною для багатьох. Нагадаю, за декілька днів до поновлення змагань після літньої паузи керівництво франківської команди повідомило, що припиняє участь в обласних змаганнях. Вразив не лише сам неприємний факт, а й швидкість, з якою це сталося. Із звичного "чому?" й розпочали розмову із президентом ДЮФК "Ніка".

- До останнього сподівалися, що подібного не станеться. Вагалися перш ніж зважитися на цей крок. Рішення далося надзвичайно важко - лише минулого четверга ми сповістили про це ОФФ - бере слова Андрій Тарасович, - І брак коштів, як багатьом може здатися тут далеко не головний чинник, є й інші причини.

- Складається враження, що ви зупинилися на півдорозі?

- Щойно намітився певний прогрес, вдалося збалансувати гру дорослої команди, почати здобувати результат... Та водночас саме цей поступ поставив запитання, до вирішення яких ми виявились не готові. Тут маємо цілий комплекс факторів. Найперше, це наші можливості, подальші перспективи ДЮФК "Ніка" як структури в цілому і цієї обласної команди зокрема. Років 3-4 тому основним нашим завданням було здобуття юнаками ігрової практики у турнірах дорослих колективів для їх становлення, зростання. Нині ж у такому вигляді як це є навіть найвищий рівень чемпіонату області цього завдання в повній мірі не вирішує. Наразі необхідність в цьому зникла, не в останню чергу через відміну ліміту на юнаків у командах майстрів.

- Що тепер буде з футболістами?

- До 31 серпня вони ще можуть влаштуватися в інших колективах. Хтось зробить це самотужки, інших - намагатимемося працевлаштувати. Не секрет, що є декілька виконавців, в яких ми залишаємось зацікавлені зараз і на майбутнє. Тож вони з нашої подачі, якщо, звісно, підійдуть, виступатимуть за інші команди. А ми за ними продовжимо слідкувати. Решта також себе проявить, нехай з часом. На них буде попит, бо у нас вони пройшли хорошу школу. Усім їм бажаю успіху.

- Прикро, звичайно, чи означає це, що проект "ДЮФК "Ніка" зникне зовсім?

- В жодному разі. Ми йдемо, щоб обов'язково знову повернутися.

Джерело: sport.if.ua