друкувати


Україна узгодила з МВФ бюджет на 2012 рік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-11 05:44:57

Українські урядові експерти досягли взаєморозуміння з фахівцями Міжнародного валютного фонду в питанні прогнозу доходів державного бюджету країни на 2012 рік, повідомила перший заступник Адміністрації президента Ірина Акімова.

"На робочому рівні відпрацьовувався питання бюджету-2012 за частиною прогнозу доходів, зараз консенсус з представниками МВФ досягнутий", - сказала вона.

За словами Акімової, нині відбувається обговорення видаткової частини держбюджету: МВФ висуває жорсткі умови і дає рекомендації по структурі витрат.

Перший заступник Адміністрації президента також повідомила, що триває дискусія щодо внутрішніх цін на газ, які пов'язані із обговоренням реструктуризації НАК "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що проект закону про державний бюджет на 2012 рік формуватиметься з мінімальним дефіцитом із метою підвищення стійкості фінансової системи України з урахуванням наявних ризиків з боку зовнішнього ринку.

Нагадаємо, Кабмін планує з 2012 року перейти на середньострокове бюджетне планування на 2-3 роки.

При цьому прем'єр відзначив, що перехід на середньострокове планування можливий буде лише після змін Бюджетного кодексу.

Джерело: ТСН