друкувати


Різкі перепади температури, які стали традиційними найкраще переносять змії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-05 04:30:59

Різкі перепади температури, які цього року стали традиційними найкраще переносять змії. Тож літо 2011 — відзначилося найбільшою кількістю укусів. За нинішньою статистикою від початку теплих днів на Прикарпатті їх зафіксовано більше 30.

Щоправда, кажуть медики, це були травми середньої важкості без смертельних випадків. Однак попадання зміїної отрути в організм людини безслідно не проходить.

Зараз у розпалі збір ягід,  на часі грибний сезон. Насолоджуються щедрою порою і повзучі. На Прикарпатті розповсюджені гадюка Карпатська та міденка. Тож медики уже застерігають туристів та затятих ягідників дотримуватися правил безпеки у лісах  і навіть відкривають  корисні таємниці.

Змія боїться людей не менше, ніж вони її. Однак якщо уникнути укусу не вдалося, лікарі радять одразу промити рану водою та накласти здавлюючу пов’язку. І — негайно до медзакладу. Якщо півтора місяці тому в Україні  не було протизміїної отрути, користувалися лише  простроченою сироваткою, то тепер усі лікарняні установи, особливо у гірських районах, забезпечені нею в потрібній кількості.

Джерело: Радіо «Західний полюс»