друкувати


Цивілізований ринок землі — це єдиний спосіб обрати ефективного власника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-04 10:30:59

Заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Брус провів чергову робочу нараду щодо ефективного використання в області земель сільськогосподарського призначення та з роз’яснення мети проведення в країні земельної реформи.

«Фактично законопроект «Про ринок земель» дав старт земельній реформі, проте на голосування у Верховній Раді він буде винесений лише після всенародного обговорення, - каже Василь Брус. Він переконаний: «Цивілізований ринок землі — це єдиний спосіб обрати ефективного власника та залучити в село інвестиції, які принесуть на українські поля успішні агротехнології, забезпечать селянам достойний рівень життя».

Нинішня влада всерйоз взялася за земельну реформу, - зазначали учасники згаданої наради в ОДА. - Мовляв, спроби провести її урядами різних каденцій робилися не раз і безуспішно. Влада покладає великі надії на інвестиційний потенціал українських чорноземів. На цьому неодноразово наголошував і Глава держави Віктор Янукович, підкреслюючи, що «земля в нашій країні є тим ресурсом, який працюватиме на залучення інвестицій».

Вирішено:спільно з райдержадміністраціями підготувати буклети, плакати, інші інформаційні матеріали щодо роз’яснення цілей земельної реформи, які розмістити в кожній сільській, селищній раді. Усі зауваження та пропозиції краян при обговоренні законопроекту про ринок земель будуть узагальнені, з тим, аби «суть і об'єктивна мета земельної реформи були зрозумілими кожному».

Заступник голови ОДА Василь Брус переконаний, що найцінніші пропозиції з аграрних областей неодмінно будуть враховані розробниками законопроекту при його доопрацюванні.

Довідково: Законопроект «Про ринок земель» розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України. Наразі його відправили на доопрацювання, він слухатиметься в другому читанні у вересні. Закон «Про державний земельний кадастр» вже пройшов друге читання у ВРУ та вступить у дію 1 січня 2012 року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА