друкувати


Перлина Прикарпаття відзначила свій 224 день народження

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-03 03:10:06

Перлина Прикарпаття відзначила свій 224 день народження. Яремче здавна відоме як один з її найпопулярніших гірських курортів. День міста об'єднав усю країну. На свято завітали понад 3 десятки колективів з усіх 25 областей України.

Буковинська «Гуцулія», полтавська «Смеречина», харківська «Маланка»… Справжній водограй мистецьких надбань країни. Зачарували прикарпатців та гостей краю кияни з гурту «Хорея Козацька». Виконавці підкорили місцеву публіку спонтанними вуличними концертами та видовищним дійством на великій сцені з незвичними інструментами у своєму арсеналі. Серед них — і справжня козацька лютня.

Своєю творчістю козаки відроджують не лише забуті музичні інструменти, але й старовинні українські вірші та мелодії. Розспівами Київської Волині 15-го століття і бенкетними кантами мазепинської доби мешканці столиці вітали горян.

7-годинне концертне дійство супроводили традиційними виставками творчих доробків народних майстрів. Чи не найколоритніший з усіх — гість із Тернопільщини. Пасічник привіз на свято не лише мід та вироби з воску, але й здоров'я та чудовий настрій.

Наступний день Яремче буде ювілейним. Організатори запевнили, що 225-тий день народження буде грандіозним.

Джерело: Радіо «Західний полюс»