друкувати


В Івано-Франківську покращать якість очистки води

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-03 04:30:12

Івано-Франківськ є одним з 15 міст України, яке бере участь в програмі світового банку «Розвиток міської інфраструктури». Ця програма передбачає модернізацію систем, які пов'язані з водопостачанням та водовідведенням.

Для цього місту виділено понад 8, 5 мільйонів доларів. І більшість з цих коштів піде на повну реконструкцію очисних споруд. А от підприємства, які виконуватимуть цю роботу визначатимуть на тендерній основі. Учора до міської очисної станції завітали фірми, які планують взяти участь у тендері. А це представники з Данії, Польщі та України. Тут фахівці ретельно знайомилися з обсягами робіт.

Масштабну реконструкцію розпочнуть зі зміни обладнання на головній насосній станції та будівництва нових пісколовок для відловлювання нерозчинних мінеральних сумішей. Адже існуючі, зазначають фахівці, нині не працюють. Відтак пісок руйнує трубопроводи. Далі — ремонт та заміна усіх металевих елементів. Потребує модернізації й споруда, де проходить біологічна очистка стічних вод.

Перші роботи, а це демонтаж старих конструкцій, працівники водоекотехпрому розпочнуть вже за декілька тижнів. А от повну реконструкцію міської очисної станції планують завершити до 2012 року.

Джерело: Радіо «Західний полюс»