друкувати


В Івано-Франківську з’являться нові-старі дитячі садки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-02 11:30:16

В Івано-Франківську з’являться нові-старі дитячі садки. Принаймні такі плани у депутатів міської ради. До прикладу, будинок на відео 10 років тому мав назву Дитячий навчальний заклад «Пролісок». Нині — це міське управління освіти. Та цілком ймовірно, що тут знову відкриють групи дошкільнят.

Не проти переїзду і самі освітяни. Однак, каже начальник управління освіти Наталя Микула, за останні роки приміщення зазнало внутрішньої реконструкції. А відтак не облаштоване під дитячий садок. Забудовані тут й колишні ігрові майданчики.

Нещодавно освітяни звернулися до будівельників, аби ті допомогли визначити, що буде дешевше: реконструювати освітянське приміщення чи побудувати новий дошкільний заклад. А вже нині, аби подолати проблему переповнення груп у місті будують і відновлюють дитячі садки.

Загалом у 1991 році у місті функціонувало понад півсотні дитячих садків, де виховувалось 12 тисяч маленьких івано-франківців. Згодом через брак дошкільнят ці заклади закривали чи реорганізовували. Тож нині у Івано-Франківську 33 дошкільні заклади, де на сто місць претендує 145 дітей.

Джерело: Радіо «Західний полюс»