друкувати


На Прикарпаття завітала солістка Вроцлавської опери Ірина Житинська

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-01 03:30:13

На Прикарпаття завітала оперна діва. Солістка Вроцлавської опери Ірина Житинська — родом з Івано-Франківська. Випускниця місцевого музучилища свою кар'єру розпочинала тут у якості популярної співачки.

Навіть після радикальної зміни власного виконавчого стилю та здобуття всесвітньої слави виконавиця не зраджує першій звукозаписній студії. Тож нині у рідному місті, разом із батьком завершує роботу над особливим диском.

Два попередніх виступи Ірини Житинської у Івано-Франківську були значно масштабнішими. На відміну від концертів в обласній філармонії та «Оперного феєрверку» в облмуздрамтеатрі, найсвіжіший сольний виступ співачки вирізняється камерністю. У першій частині виконавиця зосередилася на класиці Моцарта і Щедріна. Другу ж Ірина характеризує як емоційнішу — у ній вона виконала романси, а також пристрасні неаполітанські та іспанські пісні.

Ірина Житинська цьогоріч вже прикрасила своїми виступами сцени Польщі та Іспанії. У найближчих планах гастролі в Німеччину з оперою “Кармен” та виступ на оперному фестивалі в Сопоті. Восени в Україні вийде її диск, записаний у Івано-Франківську.

Джерело: Радіо «Західний полюс»