друкувати


У прямому ефірі говорили про міжнародне військове співробітництво

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-26 04:17:05

Сьогодні, у прямому ефірі телевізійної програми “Вже ранок” Львівської обласної державної телерадіокомпанії обговорено стан та перспективи відносин в рамках проведення на території нашої держави спільних військових міжнародних навчань.

У заході взяли участь співкерівник міжнародних навчань «Рапід Трайдент-2011», що зараз відбуваються на Львівщині, координатор проектів міжнародного співробітництва Командування ЗС США у Європі пан Кевін Волк, начальник групи військового співробітництва 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України підполковник Богдан Огородник, та представник прес-групи капітан Олександр Гайн. Основною метою цієї ранкової зустрічі, яку окреслила ведуча програми Вікторія Папа стало інформування «з перших вуст» громадськості щодо цілей, які ставлять перед собою військові країн світу під час «Рапід Трайдент».

Зокрема, відповідаючи на вступне запитання Вікторії, підполковник Богдан Огородник запевнив телеглядачів в тому, що українські військові виконають усі поставлені завдання якнайкраще та в повному обсязі.

– Наші військовослужбовці завжди намагаються перейняти передовий військовий досвід від своїх іноземних колег, а також, переконаний, мають чим поділитися з ними, адже багато українців також брали участь у миротворчих місіях. Хочу зазначити, що це, без сумніву, одне з найбільших цього року навчання міжнародного військового співробітництва на території нашої держави. Адже у ньому беруть участь близько 1400 військовослужбовців з 13 країн, з них 8 – безпосередньо беруть участь у виконанні завдань за сценарієм, і 5 – представлені військовими спостерігачами. Крім того залучено близько 170 одиниць військової техніки,– розповів офіцер.

В свою чергу координатор проектів міжнародного співробітництва Командування ЗС США у Європі пан Кевін Волк додав, що «Рапід Трайдент» – це не лише тренування військових, а й будівництво дружніх, партнерських взаємостосунків. Також він розповів про те, що відвідав багато європейських міст, і на його переконання Львів серед них займає чільну позицію за рівнем архітектурних, історичних, культурних місць.

– Під час таких масштабних зустрічей, коли багато військових із різних країн працюють щодня, пліч-о-пліч під час виконання завдань, відпочинку, культурно-масових заходів відбувається природній обмін на культурному рівні. І це є для нас усіх дуже позитивним досвідом. Хочу також зізнатися нашим телеглядачам, що мені особисто дуже імпонує українська культура загалом, – зазначив Кевін Волк.

Відповідаючи на численні запитання, які подавали телефоном прямої лінії галичани, у тому числі й англійською мовою, офіцери детально розповіли про етапи підготовки, мету та результати, що плануються досягнути під час спільних дій військовослужбовців. Прикметно, що глядачів цікавили не лише суто технічні питання, а й особистий життєвий шлях заокеанського гостя. Тож пан Кевін Волк із задоволенням розповів про становлення своєї офіцерської кар’єри у збройних силах США та про те, в яких «гарячих» точках світу йому довелося побувати під час служби.

Насамкінець Вікторія Папа запропонувала знову зустрітися, але вже для того, аби спільно підбити підсумки навчань. На що гості з готовністю відгукнулися і запевнили, що мешканці Західної України стануть першими, хто дізнається найдостовірнішу інформацію про результати навчань.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ