друкувати


Виплата заробітної плати на постійному контролі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-25 01:30:54

З метою підвищення рівня виплати заробітної плати, недопущення випадків порушення податкового законодавства при виплаті заробітної плати, легалізації праці найманих працівників, фахівцями Коломийської ОДПІ проводиться цілеспрямована та системна робота з платниками податків.

Так, за перше півріччя поточного року проведено 12 перевірок підприємств та фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності. За результатами перевірок донараховано 80,5 тис.грн. податку, штрафних санкцій та пені, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб.

На засіданнях комісії при Коломийській міській раді, Коломийській РДА та Коломийській ОДПІ з початку року заслухано керівників 71 підприємств. Внаслідок проведеної роботи погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 388,1 тис.грн, сплачено податку на доходи фізичних осіб-53,4 тис.грн.

Під час проведення перевірок виявлено 12 неоформлених найманих працівників. Матеріали за фактами порушень передані в прокуратуру м.Коломия та Коломийського району, управління пенсійного фонду.

Податкова інспекція закликає суб’єктів господарювання укладати трудові угоди з найманими працівниками, виплату заробітної плати здійснювати в розмірах не менше законодавчо встановлених норм.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА