друкувати


Підвищення інвестиційного рейтингу України - це результат реформ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-23 02:45:11

Основну роль в підвищенні Fitch Ratings інвестиційного рейтингу України до "Позитивного" зіграли реформи, що проводяться в країні, рахує Віталій Бала, директор Агентства моделювання ситуацій.

"Я думаю, що основну роль в підвищенні інвестиційного рейтингу України зіграли податкова і пенсійна реформи. Зокрема, це і озвучені цифри - 70% автоматичного повернення ПДВ, і дані про те, що завдяки цим реформам збільшаться надходження до бюджету", - відмітив експерт.

Віталій Бала виразив упевненість в тому, що усі показники економічного розвитку країни, які надав уряд України, і на які орієнтуються в складанні своїх рейтингів міжнародні агентства, "мають під собою основу". "Безумовно, підвищення інвестиційного рейтингу України - це заслуга уряду : прем'єр-міністра Миколи Азарова, першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва і "локомотиву реформ", завдяки яким і вдалося добитися цього підвищення рейтингу, - віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка. Це ті люди-прагматики, які створили відповідний привабливий економічний клімат в нашій країні", - підкреслив Віталій Бала.

"Насправді ситуація в Україні не така вже і погана, як її малюють опоненти влади. І цей рейтинг ще раз свідчить про те, що все-таки те, що робить уряд, тим або іншим способом покращує економічну ситуацію. Напевно, це зараз не так помітно для громадян, але у будь-якому випадку, коли йдуть якісь структурні хворобливі зміни, відчутний позитивний ефект буде тільки через 2-3 роки", - додав він.

Нагадаємо, 21 липня Fitch Ratings опублікувала інформацію про підвищення прогнозу по довгострокових рейтингах дефолту емітента (РДЭ) України в іноземній і національній валюті з "Стабільного" на "Позитивный".

Джерело: ТСН