друкувати


На Прикарпатті стартував перший у Західній Україні фестиваль фантастики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-23 02:30:34

На Прикарпатті стартував перший у Західній Україні фестиваль фантастики. Концентрація літераторів, які її створюють, в західному регіоні надзвичайно висока.

Сприяє цьому, переконані організатори фестивалю, містика Карпат. Свято особливої літератури назвали іменем загадкової істоти — Мантикори.

На першому міжнародному фестивалі «Карпатська Мантикора» — близько трьох десятків гостей. Це відомі письменники-фантасти з України та з-за кордону. Поки що — лише найближчі сусіди. Серед «зірок» — росіянин Олексій Пєхов. Вперше у Карпатах, які, зізнається письменник-фантаст, його неабияк надихають.

На фестивалі презентували однойменний альманах «Мантикора». Місцеве україномовне видання презентує критичні відгуки на фантастичні твори, творчі дебюти, а також твори культових авторів та інтерв'ю з ними.

На фестивалі фантастики планують вручення нагород за підсумками конкурсу «Золота Мантикора», опублікованому в альманасі. Головну нагороду цьогоріч не виборов ніхто, однак журі визначило чотирьох власників Залізної Мантикори та ще 10 дипломантів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»