друкувати


У Івано-Франківську знайомили з мистецтвом орігамі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-20 04:10:23

Паперові пташки, яких ми навчились роботи ще у дитинстві — це теж мистецтво. І назва йому — орігамі. Японська традиція створювати іграшки та обереги з паперу бере своє коріння ще в тих далеких віках, коли цей матеріал тільки-но винайшли. Хоча на перший погляд орігамі — справа нескладна, та вона теж не кожному під силу.

Сама Ірина захоплюється орігамі вже 2 роки. Тепер вирішила поділитися набутими уміннями з іншими охочими почаклувати з папером. Це мистецтво не вимагає жодних витрат. Адже потрібен лише папір. До речі, підійде будь-який. І не лише кольоровий. Навіть стара періодика може стати у нагоді. Знадобляться також бажання та фантазія.

Починають з найпростішого — голубів, журавлів та інших паперових пташок. Це символи миру, добробуту та щастя. Такі обереги можна створити з невеличкого клаптика. А от для кусудамі — кульки, яка символізує здоров'я — їх знадобиться значно більше. Згідно технології створення орігамі клеєм та іншими засобами кріплення користуватися заборонено. З єднання у шедеврах орігамі виключно механічне, однак дуже надійне.

Джерело: Радіо «Західний полюс»