друкувати


МОЗ планує запровадити в Україні державне регулювання цін на ліки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-20 03:10:51

В Україні планується введення державного регулювання цін на лікарські препарати, повідомив голова Державної служби по лікарських засобах Олексій Соловйов.

"Поки тільки обговорюється механізм, як це зробити. Поки немає навіть проектів документів з цього питання", - сказав він.

У той же час, Міністерство охорони здоров'я спільно з Державною службою лікарських засобів, а також з групою в Кабінеті міністрів займається вивченням цієї проблеми.

Соловйов також підкреслив, що в усіх країнах Європи, окрім Німеччини, Данії і Норвегії, ціни на лікарські засоби регулюються державою. Він також відмітив, що, згідно із загальноприйнятою практикою, від стадії обговорення до розробки проектів відповідних документів, проходить досить невеликий період часу.

Як повідомлялось, війна за переділ фармацевтичного ринку паралізувала в Україні державні закупівлі ліків. За шість місяців 2011 року МОЗ України не придбав жодної упаковки лікарських препаратів. Усі 240 тендерів із закупівлі ліків 2011 року закінчилися безрезультатно.

У 2010 році на закупівлю ліків держава витратила 3,5 мільярдів гривень, не менша сума чекає свого освоєння й цього року.

Джерело: ТСН