друкувати


Тютюновий дим може погіршити слух підлітків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-20 02:45:59

Пасивне куріння подвоює ризик погіршення слуху у підлітків, доводять науковці. Результати їхнього дослідження свідчать, що вдихання тютюнового диму безпосередньо шкодить слуху молодої людини. Чим довше триває пасивне куріння, тим більшої воно завдає шкоди.

Часто цього буває достатньо, аби послабити здатність підлітків розуміти мову, йдеться у доповіді.

Втім, досі невідомо, через який час дія диму починає завдавати шкоди.

Однак експерти вже знають, що дим збільшує ризик інфекції середнього вуха. Вони вважають, що дим також може зашкодити кровопостачанню вуха і спричинити "приховані, однак серйозні" зміни.

Тому вчені радять уникати будь-якої дії тютюнового диму.

Доктор Ральф Голм з доброчинної організації "Протидія втраті слуху" каже: "Ми вже знаємо з наших досліджень, що регулярне, активне куріння - це суттєвий фактор ризику, який призводить до погіршення слуху. Наступні дослідження потрібні для того, аби з'ясувати причинно-наслідковий зв'язок, однак, щоб захистити слух і здоров'я ваших дітей, ми рекомендуємо уникати того, аби біля них хтось курив".

Згідно з дослідженням, близько 40% з 800 підлітків, що піддавалися пасивному курінню, мали суттєві проблеми зі слухом. Водночас серед 750 підлітків, які не піддавалися такій дії, ці проблеми мали близько 25%.

Однак менше, ніж п'ята частина таких підлітків знали про свої проблеми зі слухом. Це тому, що втрата середнього слуху може бути непомітна для людини. Але тести виявили, що ті підлітки погано чули звуки на високих і низьких частотах.

Джерело: BBC Ukrainian