друкувати


Мотопробіг «БайКрай»: Байкери не бажають більше бути «хрустиками»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-19 05:30:33

До Івано-Франківська сьогодні завітали байкери на чолі з найсильнішою людиною планети Василем Вірастюком. Проїзд великими містами України на двоколісному транспорті відбувається в рамках мотопробігу «БайкКрай». Про актуальність акції говорять гасла байкарів, які написані у них на футболках: «Два колеса – не половина відповідальності», «Байкери – не завада, а друзі», «Вирушив у путь – ввічливим будь». Загалом протягом 10 днів байкери планують проїхати 5033 км і відвідати 25 обласних центрів.

«Метою акції є звернути увагу влади на проблемну ситуацію з двоколісним транспортом на дорозі,- зазначає Василь Вірастюк». - Двоколісний транспорт – мотоцикли й велосипеди – є таким самим учасником дорожнього процесу, як і автомобілі. Ми хочемо, щоб наша країна стала «БайкКраєм» для двоколісного транспорту. Ще однією проблемою, з якою ми стикаємось щодня, є дороги, які є неякісними»,- відмітив стронгмен.

Івано-франківськ став першим містом, до якого завітали байкери в рамках мототуру. Міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що підтримує акцію байкарів. «Я підтримую цю акцію, оскільки бачу зневажливе ставлення до мотоциклістів. Надіюсь, що така акція дасть можливість байкерам почувати себе впевненіше на дорогах і не відчувати тиску з боку інших учасників дорожнього руху»,- зауважує мер міста. У рамках акції міський голова, сидячи на мотоциклі, написав лист-звернення до керівництва Департаменту ДАІ МВС України з приводу зрівноваження прав всіх учасників дорожнього руху, як власників двоколісного транспорту, так і автомобілістів.

Сподіваємось, що такий мотопробіг змінить уявлення багатьох водіїв про права велосипедистів та байкерів на дорогах і водії вантажівок не називатимуть власників двоколісного транспорту «хрустиками».

Автор: Вікторія БІЛА