друкувати


У всіх суб’єктів господарювання зафіксовано збільшення виторгу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-19 02:45:24

Податковий кодекс України регламентував під час проведення фактичних перевірок право податківців здійснювати хронометраж, який полягає у спостереженні за веденням господарської діяльності платника податків для встановлення реальних показників його діяльності на відповідному місці її провадження (п.8 ст.80 ПКУ).

Такий метод перевірки застосовується в основному до суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі і громадського харчування та в свою чергу покликаний стимулювати їх до добросовісного і законного ведення бізнесу, а також повної сплати податків та зборів.

З початку року працівники органів державної податкової служби області провели 65 фактичних перевірок підприємств торгівлі та громадського харчування, в ході яких здійснювався хронометраж. Практично у всіх суб’єктів господарювання під час проведення хронометражу спостерігалось збільшення середньоденного виторгу на 10-30 відс. в порівнянні з попереднім звітним періодом, що відповідно збільшило сплату податків та зборів. Також, податківці провели зустрічі з керівниками підприємств, на яких зверталася особлива увага щодо переваг законного ведення підприємницької діяльності та добровільної сплати податків.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області