друкувати


На Прикарпатті 170 платникам розстрочено податкові зобов’язання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-19 12:30:28

За I півріччя 2011 року податковими органами Івано-Франківської області укладено 170 договорів із платниками податків про розстрочення податкових зобов’язань на загальну суму 37,1 млн грн, в тому числі до державного бюджету – 36,1 млн гривень. Розстрочення податкових зобов’язань регламентовано Податковим кодексом України і направлене в першу чергу на упередження виникнення боргів зі сплати податків.

Найбільше договорів про розстрочення грошових зобов’язань укладено із суб’єктами господарювання, які займаються виробництвом електроенергії, постачанням газу та води на суму 11 млн грн, обробної галузі – 9,3 млн грн, будівництва – 7,0 млн грн, лісового та сільського господарства – 2,6 млн грн, а також транспортної галузі – 1,2 млн гривень.

Також з початку року з платниками податків укладено 20 договорів щодо розстрочення їх податкового боргу на суму 3,4 млн гривень.

Слід зауважити, що до суб’єктів господарювання, які отримали розстрочення платежів, не застосовується фінансова відповідальність за несвоєчасну сплату податкових зобов’язань, а компенсується процентними виплатами за користування таким розстроченням. Так, підприємствами, які скористалися таким правом розстрочки податкових платежів в цьому році вже сплачено до бюджету 0,5 млн грн процентів.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області