друкувати


Політичне життя в Україні маргіналізується

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-19 02:30:57

Політичне життя в Україні маргіналізується, і Галичина в цьому процесі не є винятком — про це йшлося на зустрічі політичного клубу.

Тут зібралися відомі журналісти, місцеві письменники та політики. Завітали і столичні медійники — Віталій Портніков та Микола Княжицький. Останні переконані, що нині у державі не існує балансу соціальних та політичних інтересів.

Нині Галичина має заявити про себе цілій Україні. В цьому можуть допомогти місцеві депутати, які виходять на всеукраїнську політичну арену. Головне, аби вони не були простими делегатами,а захищали інтереси західного регіону.

Місцеві політики переконані галицька еліта вносить свій вагомий вклад в політичне життя України, однак впливу на зміни в державі загалом не має. Попри це, переконаний народний депутат Роман Ткач, галичанам не варто відмовлятися від загальнонаціональної ідеї. Адже лише спільні зусилля сходу та заходу призведуть до створення сильної держави.

Після Івано-Франківська політичний клуб мандруватиме іншими містами України. Задля того, кажуть організатори, аби знайти однодумців, які прагнуть реальної політичної діяльності, а не її імітації, яка покликана нині замаскувати відсутність справжніх політичних процесів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»