друкувати


В.Сімонов: В Іспанії виступили достойно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-18 02:45:35

На початку липня в Іспанії відбувся традиційний дитячо-юнацький турнір з міні-футболу "Costa Daurada Cup". За традицією, в ньому взяли участь і команди з України - найкращі колективи УДЮФЛ за підсумками минулого сезону, яких цього разу було три.

Повернувся до рідного Івано-Франківська і юний "ураганівець" Юліан Горбатий. Про те, як виступали наші повпреди в Іспанії, ми попросили розповісти Президента Української дитячо-юнацької футзальної ліги Василя Сімонова.

- Василю Михайловичу, ви, як Президент УДЮФЛ, оцініть підсумки турніру в Іспанії?
- Насамперед, хочу зауважити, що цього року на турнір "Costa Daurada Cup" від України поїхали три команди: 1995, 1998 і 2000 року народження. Найстарша з цих команд була складена з хлопців, які представляють "Ураган", ЛТК, "Енергію", "Моноліт" і Амвросіївського ДЮСШ. Команда юнаків 1998 р. н. була створена на базі колективу з Амвросіївки - "Heidelbergcement-ДЮСШ", який вже не перший рік їздить до Іспанії і навіть ставав переможцем турніру в своїй віковій категорії. Що ж до молодшої команди, то її базовим клубом був "Стірол-ДЮСШ № 2" з Горлівки.

Якщо говорити про виступи наших команд, то великі надії покладалися на наших старших хлопців. Але перед останнім матчем групового раунду у них склалося така ситуація, що треба було обігравати збірну Мадрида, і тоді перемога забезпечила б вихід в півфінал. Але наша команда програла, посіла третє місце в групі і не вийшла в півфінал. Саме у цій команді грав єдиний "ураганівець" Юліан Горбатий, якому восени виповниться 16 років.

Юнаки 1998 р. н. виступили трохи краще, хоча перед ними і не ставилося якихось завдань. Тим не менш, ця команда змогла дійти до фіналу, але, на жаль, там і поступилася. При цьому варто врахувати, що команда дітей 1998 р. н. на цей раз виступала в тій віковій категорії, де грали хлопці на рік старші. Тому, тут можна сказати, що це - досить непоганий результат.

Що стосується наших наймолодших учасників, то вони змогли показати дуже хорошу гру, чим здивували фахівців. Правда, на жаль, ця команда зупинилася за крок від фіналу - виграючи за кілька хвилин до кінця матчу 7:5, напевно, рано повірили в перемогу і пропустили два м'ячі. А потім програли в серії пенальті.

Тим не менш, поїздкою і підсумками турніру я задоволений. Такі поїздки запам'ятовуються тим, що нам є чому повчитися у іспанців, які, як відомо, є законодавцями мод як в європейському, так і в світовому футзалі. І причому повчитися у них можна як у плані організації, так і в плані тактики.

- З чим пов'язана відсутність на турнірі збірної України (U-19), яка торік виграла ці змагання?
- Торік нам вдалося зібрати фактично найсильніший склад за всі ці роки, які ми беремо участь в "Costa Daurada Cup" (а це - вже п'ятий рік). Хіба що не було у складі Шотурми з "Урагану" і Василенка з ЛТК. У цьому ж році ми до останнього моменту сподівалися, що вдасться зібрати команду, базовим клубом якої повинен був стати харківський "Локомотив". Однак, на цей раз зібрати її не вийшло.

- Чи є перспектива, що і в наступному році наші кращі команди УДЮФЛ зможуть поїхати на "Costa Daurada Cup"?
- Ми будемо робити все, щоб наші команди мали можливість і далі їздити на турніри в Іспанію. У нас є запрошення, і ми будемо охоче приймати їх, оскільки ми розуміємо, що на таких змаганнях наші хлопці можуть багато чому навчитися і в ігровому, і тактичному плані, і це їм допоможе в подальшому, коли вони поповнять ряди професійних команд та національної збірної України .

Джерело: sport.if.ua