друкувати


Сергій Стороженко: ФФУ пішло на зустріч "Прикарпаттю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-16 11:30:47

Практично в останній момент довгоочікуваний атестат для участі в чемпіонаті України серед команд другої ліги ПФЛ одержало франківське "Прикарпаття".

Також останніми днями у футбольних колах області точаться суперечки, де саме розпочне новий сезон клуб. Попри те, що за логікою наша команда має витупати у Другій лізі, є версії, що її повернуть до Першої ліги у зв’язку зі зняттям зі змагань тамтешніх команд. Ситуацію навколо "Прикарпаття" прокоментували Сергій Стороженко (віце-президент ФФУ) та Сергій Макаров (виконавчий директор ПФЛ).

Сергій Стооженко: "ФФУ пішла назустріч "Прикарпаттю", яке відчутно змінилося: у нього вливаються пристойні фінанси, проведено серйозну кадрову роботу. Також найближчим часом, сподіваємося, побачимо і реконструкцію чудового стадіону в Івано-Франківську.", інформує "Український футбол".

Щодо можливої участі "Прикарпаття" в змаганнях команд першої ліги виконавчий директор ПФЛ Сергій Макаров зазначив, що івано-франківській команді видали атестат на участь саме у Другій лізі. У теоретичному випадку можливості вступу "Прикарпаття" до вищому дивізіоні, йому треба було б знову проходити атестацію, але вже відповідно до серйозніших вимог Першої ліги.

"Прикарпаття" залишило Першу лігу за спортивним принципом, тож, на думку, Макарова, повертатися до неї потрібно так само. В нашої команди був варіант заявитися до Першої у випадку її розширення, але кілька тижні тому на Виконкомі ПФЛ переформатування чемпіонату відхилили.

Ще один варіант — зняття з чемпіонату одного з клубів Першої ліги. Як розповів Сергій Макаров, ФК "Закарпаття" пройшло атестацію на участь у новому сезоні. Лише ФК "Львів" має фінансові проблеми і міг би перейти до Другої ліги, зважаючи на те, що майже вся команда — молоді недосвідчені гравці.

"Навіть якщо ФК "Львів" перейде до Другої ліги, то першим у черзі на підвищення є ФК "Суми", які минулого сезону були другими у групі "А" Другої ліги і взяли участь у перехідних матчах, — говорить Сергій Макаров. — Тим паче, що ця команда вже направила нам лист про готовність до такого кроку. Тому треба констатувати, що івано-франківське "Прикарпаття" на 99 відсотків гратиме у Другій лізі", інформує "Репортер".

Джерело: sport.if.ua