друкувати


Палац спорту у Івано-Франківську. Крок 2. Від розмов до конкретики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-15 05:30:21

Сьогодні у Івано-Франківську відбулася виїзна нарада ініціативної групи, що займається проектом будівництва у обласному центрі Прикарпаття нового Палацу спорту.

Нагадаємо, що на минулому засіданні під головуванням голови обласної ради Олександра Сича були визначені подальші кроки по реалізації цього потрібного проекту. Зокрема, тоді під час наради присутні визначилися з можливими місцями спорудження Палацу спорту. Сьогодні ж учасники цієї ініціативної групи спільно з губернатором області Михайлом Васильовичем Вишиванюком вже оглянули земельну ділянку, що була визначена експертами як оптимальна для такого проекту.

Нагадаємо, на попередній нараді в обласній раді, на яку були запрошені представники федерацій ігрових видів спорту, президенти БК «Говерла» та НФК «Ураган», представники міської влади Івано-Франківська та відповідних управлінь облдержадміністрації, найоптимальнішим місцем розташування палацу спорту визначили саме частину території 63-го котельно-зварювального заводу, де вже наявні всі необхідні комунікації.

Учасники наради оглянули запропоновану ділянку і вирішили звернутися від імені голови обласної ради, голови облдержадміністрації та міського голови Івано-Франківська до Міністерства оборони, в чиєму підпорядкуванні перебуває 63-й котельно-зварювальний завод, зі спільним клопотанням про передачу земельної ділянки для будівництва палацу спорту.

Також варто нагадати, що першим кроком у реалізації цього проекту було підняття цього питання на засіданні сесії міської ради кілька місяців тому депутатом від фракції «Фронт Змін» Олександром Бубеном, котрий у своєму проекті рішення пропонував конкретні кроки для реалізації потрібного соціального проекту. Після цього ініціативу президента «Урагану» підтримали і інші представники ігрових видів спорту міста та області і спільними зусиллями вони домоглися зрушення цього питання з мертвої точки.

Як відомо, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, вітаючи команду “Ураган” з перемогою в чемпіонаті України з футзалу, наголосив, що вихід івано-франківських команд у європейські кубки є останнім і вирішальним аргументом для чиновників усіх рівнів у вирішенні наболілого питання з будівництвом сучасного спортивного комплексу в Івано-Франківську і запевнив, що обласна рада готова зі свого боку виділити частину коштів і може стати майданчиком для проведення всіх необхідних переговорів та узгоджень з цього приводу.

Джерело: sport.if.ua