друкувати


Івано-Франківським пекарням варто закуповувати зерно за власні кошти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-14 02:30:27

Для здешевлення продукції Івано-Франківським пекарням варто закуповувати прикарпатське зерно за власні кошти.

Такі рекомендації сьогодні під час зустрічі з керівництвом хлібопекарських підприємств міста дав заступник начальника обласного управління агропромислового розвитку.

За словами чиновника, жнива на Прикарпатті у розпалі. Відтак обласна влада вже розробила план, який дозволяє правильно скористатися майбутнім врожаєм. А саме долучитися до створення постійного тримісячного запасу продовольчого зерна. Це 51 тисяча тонн.

Попри плани обласної влади виробникам хліба не вдасться в повній мірі забезпечити себе сировиною. Тому, за словами голови гільдії приватних пекарів і кондитерів, допомогти пекарням має аграрний фонд. До того ж якість зерна, яке продукують прикарпатські аграрії не є високою.

Для поповнення регіонального запасу зерна обласні чиновники мають намір виділити з обласного бюджету 34 мільйони гривень. За цей кошт закуплять близько 17-ти тисяч тонн збіжжя. Влада також рекомендуює міським депутатам так би мовити підставити своє плече і виділити частину коштів на закупівлі із міського бюджету.

Джерело: Радіо «Західний полюс»