друкувати


В Городенці буде надсучасний стадіон

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-14 12:30:08

Правління Фонду Василя Матійчика «Мій край» прийняло рішення підтримати ініціативу громади міста Городенки у реконструкції стадіону «Колос».

У розмові із журналістами Василь Олександрович зазначив, що у його Фундацію надходить багато прохань про надання фінансової допомоги: «Серед декількох проектів ми зупинились на двох, серед яких – городенківський стадіон. Як і в кожному нашому проекті, ми братимемо активну участь у роботах, виступаючи і фундаторами, і контролерами, і подекуди проектантами».

«В Городенці давно вже постало питання про капітальну реконструкцію стадіону «Колос», - зазначає Б.Кобилянський, - ще на початку року Василь Матійчик висловив свою готовність допомогти нам. І ми плануємо закінчити усі роботи до 24 серпня, щоб приурочити його відкриття до Двадцятої річниці Незалежності України».

«Стадіон матиме новий газон – для цього треба старе покриття переорати, вирівняти, влаштувати дренажну систему, настелити грунт, придбати та посіяти відповідну суміш трав, - ділиться деталями Василь Матійчик, - Щоб стадіон був не лише для футболу, а й проводилися на ньому легкоатлетичні змагання, зокрема й зі статусом республіканських, на ньому буде п’ять бігових доріжок з відповідним спеціальним покриттям, сектори для метання та стрибків. Буде облаштовано трибуну із сучасними місцями для вболівальників, а перед входом на стадіон облаштуємо ігрові майданчики для занять різними видами спорту, спецстоянки автотранспорту. Реконструкція торкнеться й адмінприміщення, зокрема роздягалень, душових, будуть нарешті на стадіон сучасні вбиральні».

Довідка: Василь Матійчик є фундатор місцевої неприбуткової організації «МІЙ КРАЙ», котра вже профінансувала роботи з реконструкції і капітального ремонту в м. Городенці – районного будинку культури, приміщення дитячого садочка, – актового і спортивного залів школи с. Серафинці, встановлення спортивного майданчика та реконструкцію спортзалу в с. Ясенів-Пільний. Найближчим часом будуть встановлені ігрові майданчики в дитячих садочках сіл Котиківка і Стрільче, в школі якого завершено капітальний ремонт спортивного залу.

Джерело: sport.if.ua