друкувати


«Народний адвокат» – не для всіх

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-13 10:30:52

Керівництво Європейської партії України вирішило змінити формат реалізації програми юридичної допомоги населенню під назвою «Народний адвокат».

Як стверджує лідер партії Микола Катеринчук, на сьогоднішній день в рамках програми в Україні діє 83 громадських юридичних приймальні, послугами яких лише на Прикарпатті за два роки роботи проекту скористались близько 22 тисяч громадян. В той же час, як стверджує головний «європеєць» України в багатьох випадках, коли клієнтів таких приймалень запитували, за кого вони голосували на виборах, ті називали зовсім інші партії. «Ми питаємось: а чому тоді не звертаєтесь до тих депутатів, яких ви привели до влади? – розповідає пан Катеринчук, – А вони відповідають: але ж це ваша робота. Ви ж державна структура».

Це спонукало «європейців» дещо змінити формат діяльності громадських приймалень. «Тепер, – стверджує політик, – коли до нас звертаються по допомогу, ми запитуємо, за кого людина голосувала. І якщо виявляється, що людина голосувала не за Європейську партію, ми пропонуємо їй спочатку звернутись до того депутата, яку вона привела до влади».

Цікаво, яким чином такий формат «Народного адвоката» в’яжеться з таємницею голосування?..

Автор: Сергій БІЛИЙ