друкувати


Карітас подарував дітям кімнату

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-12 09:30:02

Впродовж трьох років БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» здійснює соціально-психологічний супровід сім’ї Лілії Гнип, яка опинилася в дуже складних життєвих обставинах.

20-річна Ліля проживає з молодшим братом та старенькою бабусею, мати закордоном, батька немає. Будівля, у якій вони живуть, цілком зруйнована, відсутні зовнішні та внутрішні комунікації. Будинок перетворився на сміттєзвалище для місцевих жителів. Проаналізувавши потреби сім’ї, працівники Карітасу визначили, що першочерговим є облаштування кімнати для Валерія та Лілі Гнип та створення нормальних умов проживання.

Працівники Карітасу вперше зустрілися з сім'єю Лілі Гнип під час надання допомоги - продуктів харчування та миючих засобів для дітей трудових мігрантів, які опинилися в складних життєвих обставинах у районах Івано-Франківської області. В січні 2011 року Карітас за фінансової підтримки фундації «Люди в потребі (директор п.Вінфред Гьорген) розпочав реалізацію програми соціальної допомоги для родини Гнип. За кошти проекту було придбано будівельні матеріали для облаштування окремої кімнати для дітей, зокрема: пластикова вагонка для стін та стелі, плити для влаштування підлоги та лінолеум, метопластикові вікна та двері, підвіконники пластикові, металічні відливи, плінтус пластмасовий, смуга стартова. Загальна сума допомоги становила 7 236,62 грн. Окрім того, були оплачені будівельні роботи на суму 3 684,05 грн.

«Я хочу подякувати за ту допомогу і підтримку для моїх дітей, яку вони отримують впродовж трьох років від Карітасу. Моїх заробітків в Росії вистачає оплатити навчання Лілі та на кишенькові витрати для обох дітей, а облаштувати житлові умови не маю можливості. Приїхавши додому, я побачила багато змін, за що вдячна людям з-за кордону, які допомогли покращити мої житлові умови. Діти дуже задоволені, що мають окрему кімнату, бо, насправді, важко жити в одній кімнаті з старенькою, хворою бабусею. Щиро вдячна за продукти харчування – це неабияка підтримка для моїх дітей. Коли я спілкуюся з Лілею, то завжди чую добрі відгуки про допомогу та підтримку з боку працівників Карітасу», - розказує мати п. Галина.

«Наше основне завдання спрямовувати свою підтримку для сімей в різних видах її життєдіяльності з метою розв'язання різних проблем та допомогати їм самотужки долати труднощі як у вихованні дітей, так і у створенні відповідних умов проживання сім’ї, реалізовувати свій потенціал та права в суспільстві», - прокоментувала координатор проекту «Соціально-психологічна допомога для дітей заробітчан» Леся Дорош.