друкувати


А.Дроздов: Ми забезпечені українцями на 90%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-11 11:30:22

Генеральний директор БК «Говерла» Андрій Дроздов прокоментував підсумки жеребкування групового раунду ФІБА Єврочеллендж, а також розповів про останні новини зі стану команди.

- Прокоментуйте, будь ласка, підсумки жеребкування Єврочелленджу.
- Ми вперше беремо участь у єврокубковому турнірі, тож усі команди для нас нові. Що ж, повернувшись зі Сполучених Штатів тренерський штаб почне ретельно вивчати майбутніх суперників. Наразі Євген Мурзін і Андрій Кремез перебувають на «кемпі» в Лас-Вегасі, де переглядають потенційних новачків команди.

- Схоже, незабаром можна очікувати на появу новачків у складі «Говерли». А як щодо гравців, котрі захищали кольори клубу минулого сезону?

- Ми продовжили контракти з Анатолієм Дубнюком, Віктором Герасимчуком і молодим Віталієм Вінтоняком, найближчим часом повинні продовжити угоду з Олексієм Полторацьким. Якщо говорити про новачків команди, то ми підписали контракт із Ігорем Сільковським і ведемо переговори з Олександром Осначем. Крім того, Євген Мурзін хоче бачити в команді ще одного українця хорошого рівня. На даний момент ми забезпечені українськими виконавцями відсотків на дев'яносто.

- Хтось із легіонерів залишиться в Івано-Франківську?
- Ведемо переговори з Дерріком Зіммерманом і Данте Свонсоном, є кандидати й серед виконавців, які грали минулого сезону в інших командах Суперліги. Все залежить від того, наскільки плідною виявиться поїздка тренерського штабу до Лас-Вегасу – чи вдасться знайти нових гравців, а також від бюджету на наступний сезон. Якщо він залишиться таким, як минулого року – це одна справа, якщо керівництво зробить корективи, враховуючи виступ у Єврочелленджі – інша. Найближчим часом дане питання має бути вирішене.

- Спершу в ЗМІ з'явилася інформація про те, що «Говерла» через неналежний рівень залу не братиме участь у єврокубках, однак, схоже, проблему вдалося вирішити. Що змінилося?
- І справді, шоб приймати єврокубкові матчі, нам слід збільшити трибуни та навести лад у роздягальнях. Керівництво клубу пообіцяло виділити на це кошти, можливо, чимось допоможе місцева влада. Загалом у нас із залом все нормально, крім трибун і роздягалень, але на те, щоб усунути недоліки ми маємо три місяці. Гадаю, цього часу нам цілком вистачить.

- Коли команда розпочне підготовку до нового сезону?

- Команда збирається 1 серпня, працює в Івано-Франківську, потім ми їдемо на заміську базу в Надвірній, де проведемо два тижні. Далі – або поїздка до Євпаторії, або участь у двох товариських турнірах, які плануємо провести наприкінці серпня – на початку вересня. 15 вересня розпочнеться заключний етап підготовки до нового сезону, його ми проведемо в Литві.

Джерело: sport.if.ua