друкувати


Прикарпатські парламентарі взялися допомагати українській освіті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-08 03:45:52

Прикарпатські парламентарі взялися допомагати українській освіті. Народні Депутати Василь Чуднов та Микола Круць стали авторами законопроекту «Про Вищу освіту».

Зокрема обранці хочуть дати право вступати до вищого навчального закладу незалежно від результатів зовнішнього незалежного оцінювання особам, котрих в школі нагородили золотою або срібною медалями.

Щоправда, ця прерогатива поширюватиметься тільки на тих, хто вступає саме у рік здобуття середньої освіти. Щодо абітурієнтів, які обрали платну форму навчання, переконані парламентарі, взагалі не варто брати до уваги результати ЗНО. Таким чином у праві на освіту, каже Василь Чуднов, зникне дискримінація українських громадян.

У Регіональному центрі оцінювання якості освіти такі можливі зміни правил вступу не вітають. Від скасування результатів ЗНО можуть постраждати різні сфери життя країни. Адже тоді головним критерієм набору на платні відділення стане товщина гаманця.

На даний момент законопроект чекає на вивчення з боку профільного парламентського комітету і науково-юридичного відділу Верховної Ради. Лише потім його розглянуть у сесійній залі.

Джерело: Радіо «Західний полюс»