друкувати


Податківців карають за зловживання владою та службовим становищем

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-07-05 11:30:10

На виконання завдань, поставлених Президентом України та Кабінетом Міністрів України, вимог діючого законодавства та відомчих нормативних актів протягом січня-червня 2011 року співробітниками Відділу внутрішньої безпеки при ДПА в Івано-Франківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України проводився комплекс заходів, зокрема щодо упередження корупційних правопорушень, а також злочинів, пов’язаних з корупцією в органах ДПС області.

Зокрема, протягом вказаного періоду проведено 89 службових розслідувань та перевірок, за результатами яких до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто 99 податківців, в тому числі 3-х звільнено з органів ДПС. Також, у напрямку проведення профілактики проведено 128 виступів та бесід в колективах, 53 працівникам податкової служби області винесено офіційні застереження про недопущення вчинення протиправних дій.

За матеріалами Відділу прокуратурою області порушено п’ять кримінальних справ відносно працівників ДПС за службове підроблення та зловживання владою і службовим становищем. За вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, відносно одного працівника ДПА в області Відділом складено протокол про адміністративні правопорушення.

З метою недопущення прийому на службу до органів ДПС осіб, які раніше були засуджені за скоєння корисливих злочинів, притягнуті до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, осіб, які підтримують зв’язки із злочинними угрупованнями або не відповідають встановленим кваліфікаційним вимогам у звітному періоді здійснено перевірки 23 кандидатів на заміщення вакантних посад в органах ДПС.

На даний час запроваджено єдиний для всієї України телефонний номер «телефону довіри» 0-800-501-007 Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України, на який громадяни або представники суб’єктів господарювання можуть повідомити про зловживання, корупційні та інші неправомірні дії з боку податківців, а також отримати консультації з питань оподаткування.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області