друкувати


"Газпром" вже готовий подавати газ в обхід України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-29 10:45:31

"Газпром" завершив випробування обладнання на компресорних станціях "Грязовецький" і "Портова" - ключових об'єктах транспорту газу по 1224-кілометровому газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України "Північний потік" (Nord Stream). Таким чином, установки, що забезпечують подачу газу для заповнення газопроводу, готові до роботи.

За повідомленням "Газпрому", концерн завершив монтаж, пуско-наладку та випробування під тиском додаткових потужностей компресорної станції (КС) "Грязовецький" – ключового об'єкту Грязовецького газотранспортного вузла. Завдяки встановленню трьох ГПА загальною потужністю 75 мегават потужність станції доведена до 339 мегават. Три нових агрегату необхідні для транспортування газу по газопроводу Грязовець-Виборг. У плані монтаж на цій КС ще двох ГПА з доведенням її потужності до 389 мегават.

На компресорній станції "Портова", яка подасть газ у Nord Stream, в даний час завершені гідравлічні випробування на міцність вузла підключення, а також випробування установки підготовки газу до заповнення "Північного потоку". На вузол підключення поданий газ із магістрального газопроводу Грязовець-Виборг.

"Всы установки і споруди станції, що забезпечують подачу газу для заповнення" Північного потоку", готові до роботи", - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, по газопроводу Nord Stream в Європу буде подаватися не тільки газ за новими контрактами - частина обсягів буде перерозподілятися з діючих коридорів, що йдуть через Україну. Через Nord Stream почне отримувати газ не тільки Німеччина, але й Чехія і Словаччина.

Джерело: ТСН