друкувати


Підприємці подаватимуть податкову звітність он-лайн?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-24 09:30:51

Державна податкова служба сьогодні змінює структуру податкової звітності для підприємців. Про це повідомив під час свого перебування 23 червня в Івано-Франківську голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко.

З його слів, зараз відбуваються процеси уніфікації податкової звітності. Державна податкова служба працює над створенням уніфікованих звітних документів. Насамперед йдеться про документи електронні. Проте в перспективі платникам податків взагалі не доведеться подавати звітність в податкову інспекцію ні на папері, ні електронною поштою. Як стверджує пан Захарченко, на інтернетресурсі ДПА буде створено окремий віртуальний кабінет для кожного платника, куди платник зможе зайти за допомогою власного електронного ключа і внести необхідні зміни у звітні документи. «Електронні ключі, – розповідає фіскальний чиновник, – надаватимуться Державною податковою службою безкоштовно. І такого процесу: прийшов, подав – взяли-не взяли – не буде».

Щоправда, чиновник не повідомив, коли ж українцям чекати таких податкових новацій і наскільки можливими вони є технічно.

Автор: Сергій БІЛИЙ