друкувати


М.Вишиванюк: Словами не передати увесь трагізм подій, які відбулися 22 червня 70 років тому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-22 04:30:31

Сьогодні, 22 червня, в Україні – День Скорботи.

Щоб вшанувати пам'ять про людей, які загинули у роки другої світової війни, на Меморіальному комплексі по вул. Богдана Лепкого в обласному центрі зібралися представники обласної та Івано-Франківської міської влади і громадськості. Керівники обласної державної адміністрації, обласної ради та міськвиконкому поклали вінки до символічного пам'ятника загиблим на війні, запалили свічки.

Священнослужителі різних конфесій відправили панахиду.

«Ми молимося за душі усіх невинних людей, які загинули від війни, - сказав журналістам голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. - Словами важко передати увесь трагізм подій, які відбулися 22 червня 70 років тому». Михайло Вишиванюк поділився спогадами про один день свого перебування на війні у Косово: «Там я подумки переносив себе у 41-ий рік. Крім того, у пам'яті були розповіді батька, який воював на фронті. Насправді війна – це кров, горе та біль».

Голова обласної ради Олександр Сич у коментарі місцевим журналістам зазначив: «В цей день без жодної політики, по-християнському годиться віддати належну шану та пам'ять всім українцям, які загинули, символічно на цьому меморіальному місці».

Цього дня в Івано-Франківську не було партійних прапорів, політичних промов чи велелюдних мітингів.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА