друкувати


Івано-Франківськ без ліфтів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-22 10:30:45

Івано-Франківськ без ліфтів. Принаймні майже 500 з усіх діючих у місті упродовж дня не функціонували. До такого кардинального кроку вдалися працівники Івано-Франківськліфту, які через борги із зарплат просто не вийшли на роботу.

Невиплати чималі — близько 300 тисяч гривень. Люди без грошей живуть не перший місяць. На цьому підприємстві нерідко працюють цілими сім'ями. Тож не те, що на оздоровлення, бідкають ліфтовики, на їжу не вистачає.

По своїй суті КП Івано-франківськліфт збиткове, виживають за рахунок дотацій. Тож Борги із зарплати проблема не нова. Аби змінити ситуацію вже неодноразово піднімали питання про підвищення тарифів. Воно досі у повітрі. Крім того, каже головний ліфтовик міста, 420 тисяч їм боргують жеки, а дотацій від міськвиконкому наразі не має.

Найбільше постраждали, як завжди мешканці. І не лише ті, яким не платять, але й ті, які справно оплачують всі комунальні послуги. Жителі багатоповерхівок сьогодні обривали телефони Івано-Франківськліфту та намагалися пристосуватися до піших підйомів.

У мерії заспокуюють: ліфти працюватимуть, кошти перерахують принаймні частково. Однак вирішити дану проблему повнісю наразі не вдається.

За ситуацію, що склалася Микола Саєвич не знімає відповідальності із директора Івано-франківськліфту. Не допускати подібного хаосу має в першу чергу керівник установи. Тому, як вихід бачить заміну очільника ліфтовиків.

Джерело: Радіо «Західний полюс»