друкувати


Мінфін і Мін'юст можуть заборонити підвищення студентських стипендій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-21 04:45:43

Міністерство фінансів і Міністерство юстиції України можуть "урізати" деякі норми законопроекту про вищу освіту на розгляді його Кабміном, заявляють лідери органів студентського самоврядування.

"На жаль, до нас надходить інформація, що деякі міністерства вже планують прибрати, скоротити, урізати ті вимоги, які висували студентські організації. Тому наше звернення до прем'єр-міністра полягає в тому, щоб проект закону України про вищу освіту в тій редакції, в якій він був випущений зі стін Міністерства освіти, був прийнятий саме у такому вигляді", - сказала керівник секретаріату Всеукраїнської студентської ради Анастасія Сабова на прес-конференції.

За її словами, існує загроза, що в ході розгляду законопроекту урядом "уріжуть" деякі статті, зокрема про підвищення стипендій до рівня мінімальної заробітної плати.

"Існує інформація, що Міністерство фінансів, Міністерство юстиції збираються не пропустити цю норму", - відзначила вона.

А.Сабова нагадала, що в середу проект закону про вищу освіту буде винесений на розгляд в ході засідання Кабінету міністрів.

Джерело: Освітній портал