друкувати


Легалізація зарплати відчутно вплине на бюджет Пенсійного фонду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-17 01:30:32

Ця думка стала ключовою 16 червня ц.р. на засіданні колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області при підбитті підсумків роботи за п’ять місяців п.р.

В області завдання із власних надходжень до бюджету Пенсійного фонду виконано на 102 відс. Порівняно з відповідним періодом минулого року власні доходи зросли майже на 200 млн грн.

Забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги, з урахуванням їх підвищень, понад 373 тис. пенсіонерам, в тому числі 10 тис. пенсіонерам військовослужбовцям. Загальна сума видатків на пенсійні виплати та інші заплановані витрати склала понад 2 млрд грн.

Своєчасне фінансування пенсій потребує від органів Фонду пошуку і використання наявних резервів зі збільшення власних доходів, і цьому мали би сприяти, зокрема, створення нових робочих місць, легалізація заробітної плати та найманих працівників. На колегії прозвучали тривожні нотки. Порівняно з початком року в області більш як на 3 тисячі зросла кількість застрахованих осіб, які отримують мінімальну заробітну плату. Їх чисельність залишається значною і становить близько 30 відс. Ще більше їх, а тому вищий показник у Калуському, Коломийському, Рогатинському, Тисменицькому районах. Йшлося про шляхи виведення з «тіні» економіки, що дасть відчутні надходження до бюджету Пенсійного фонду України.

На колегії зазначалося також, що одним з резервів оптимізації видатків Пенсійного фонду України є виплати пенсій через банки, нині цією послугою користується майже кожен четвертий пенсіонер.

Акцентувалося також на актуальних питаннях, що виникають у роботі органів Пенсійного фонду, – на погашенні заборгованості із обов’язкових страхових платежів до Пенсійного фонду України. На виконання усіх цих завдань і були спрямовані прийняті рішення.

Джерело: Головне управління пенсійного фонду в Івано-Франківській області