друкувати


Івано-Франківщина: Обсяги експорту товарів за січень–квітень - 309,4 млн дол.США

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-16 09:30:42

Головне управління статистики інформує, що обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківської області за січень–квітень п.р.становили 309,4 млн дол.США, імпорту – 259,4 млн дол.США. Проти січня–квітня 2010р. обсяги експорту зросли у 2,9 раза, імпорту – у 2,8 раза. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 50,0 млн дол.США.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 83 країн світу.

До країн СНД було експортовано понад чверть усіх товарів, до країн Європи (у т.ч. до країн Європейського Союзу) – більше половини.

Імпорт з країн СНД становив майже половину від загального обсягу, з країн Європи (у т.ч. з країн Європейського Союзу) – понад 40%.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року зросли обсяги експорту товарів до країн Америки, Європи (у т.ч. до країн ЄС), СНД та Азії. Зросли і обсяги імпорту товарів з країн СНД, Азії, Європи (у т.ч. з країн ЄС).

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Російської Федерації, Польщі, Туреччини, Румунії, Угорщини, Італії, Білорусі та Чехії.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Німеччини, Польщі, Італії та Чехії.

У товарній структурі експорту області провідну позицію займали обсяги продукції хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості та полімерних матеріалів і пластмас. Вагомими були і обсяги відвантажень мінеральних продуктів, механічного та електрообладнання, деревини та виробів з деревини, шкіряної і хутряної сировини та виробів з них.

Серед імпортних надходжень найбільша питома вага припадала на продукцію хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, мінеральні продукти, механічне і електрообладнання, полімерні матеріали, пластмаси та каучук.