друкувати


О.Сич визнав, що події 9 травня були наслідком провокації

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-11 07:00:31

Голова Івано-Франківської обласної ради і за сумісництвом лідер обласної організації ВО «Свободи» Олександр Сич визнав, що сутички «свободівців» з правоохоронцями, образи на адресу ветеранів та зривання георгіївських стрічок, які відбувались в Івано-Франківську 9 травня були наслідком провокації, зініспірованої «третьою силою».

«Ніхто ніколи не робив ажіотажу з того, що певна група людей десь там піднімає червоні прапори. - зазначив він у своїй доповіді під час пленарного засідання шостої сесії облради 10 червня, - Ажіотаж стався тоді, коли було прийнято законопроект про червоні прапори. І в цьому я підтримую Михайла Васильовича, що це цілеспрямована провокація, спланована третьою силою». На думку пана Сича, ця «третя сила» має неукраїнську прописку.

Висновок, який напрошується зі слів голови облради: саме ця неукраїнська третя сила формувала 9 травня «альтернативні» колони «свободівців», змушувала їх кричати ганьба, ображати ветеранів, зривати з них георгіївські стрічки та чинити опір законним вимогам працівників міліції.

Автор: Сергій БІЛИЙ