друкувати


«Проблеми реалізації та захисту соціальних прав осіб з інвалідністю»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-08 09:30:27

В Коломийському районі відбувся Всеукраїнський (національний) «круглий» стіл на тему «Проблеми реалізації та захисту соціальних прав осіб з інвалідністю».

Cоціальний захід проводився на базі Івано-Франківського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Інститут реабілітації та соціальних технологій" за координації Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України, Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України.

Учасники заходу – кандидат юридичних наук, доцент, почесний голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Інститут реабілітації та соціальних технологій" Віктор Костюк, голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Інститут реабілітації та соціальних технологій" Ярослав Мокрецький, голова Івано-Франківського осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Інститут реабілітації та соціальних технологій" Михайло Андрійків, заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак, заступник голови Держкомітету з з захисту інвалідів та ветеранів Світлана Корнієнко, перший заступник республіканського осередку Автономної республіки Крим Ділавер Алієв, радник почесного голови освітніх програм Людмила Крутенчук, представники служби у справах дітей райдержадміністрації, центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак у своєму виступі поділилась досвідом щодо питань пільгового перевезення пільговиків та забезпечення інвалідів санаторно-курортним лікуванням, а в.о.начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Любов Стефанюк розкрила питання стосовно виплати допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, забезпечення їх технічними засобами реабілітації.

Активно в цьому напрямку ведеться робота центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. В районі на обліку знаходиться 415 неповнолітніх інвалідів. Під час планових виїздів в населені пункти району проводиться соціальне інспектування умов проживання сімей, в яких виховуються неповнолітні інваліди та молодь. В ході виїздів надаються соціальні послуги: інформаційні та соціально-економічні (роз’яснення пільг), соціально-медичні (умови подальшого влаштування в спеціальні заклади), консультації з питань працевлаштування.

Діти з обмеженими функціональними можливостями брали участь в обласному фестивалі "Горицвіт". Проведено благодійну акцію "Серце до серця", спрямовану на збір коштів для хворих, хворих на діабет, в результаті зібрано 21 663,17 грн. У планах райдержадміністрації акція до Міжнародного дня інвалідів "Спільний біль – спільна турбота", а також надання адресної допомоги для дітей з функціональними обмеженнями.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики