друкувати


Проїзд в міжміському автотранспорті Прикарпаття подорожчає

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-03 04:45:42

Підвищити тарифи на міжміські автобусні перевезення з 20 до 23 копійок за кілометр має намір керівництво Івано-Франківської облдержадміністрації.

Даному питанню, зокрема, було присвячено розширену нараду при першому заступникові голови ОДА Василеві Пав’юку за участю керівників районів та міст обласного підпорядкування, а також представників базових перевізників області. Як зазначалося на нараді, прикарпатські перевізники давно просили про перегляд існуючих тарифів, оскільки після подорожчання в березні паливно-мастильних матеріалів в середньому на дві гривні за літр їх діяльність стала збитковою. З їх слів, перегляд тарифів вже відбувся в Тернопільській та Львівській областях, де вартість проїзду у міжміських внутріобласних автобусах сьогодні становить відповідно 28 та 22 копійки. Дане питання підприємці навіть піднімали під час форуму «Бізнес і влада» на початку травня і тоді голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк пообіцяв врахувати їхні побажання.

Перевізники заявляють, що забезпечити нормальні умови для їх діяльності зміг би тариф у сумі 25 копійок за кілометр. Проте з цим не погодився В.Плав’юк, який зазначив, що влада сьогодні може піти лише на компромісний варіант 23 копійки – мінімум, який може задовольнити підприємців, покривши їх додаткові витрати. Проект відповідного розпорядження разом з відповідними розрахунковими документами він пообіцяв вже 6 червня покласти на стіл голові ОДА, повернення якого з відрядження очікується на цей день.

Зауважимо, що Прикарпаття вже пережило одне подорожчання автобусних міжміських перевезень. Так, розпорядженням губернатора від 15 березня цього року тариф 18 копійок за кілометр, що діяв на той час, дуло збільшено до 20 копійок за кілометр.

Автор: Сергій БІЛИЙ