друкувати


Знову поні і веломобілі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-06-01 11:30:17

Поні, веломобілі та інші атракціони на Вічевому майдані Івано-Франківська знову стали предметом розгляду на оперативній нараді у міського голови обласного центру.

Цього разу їх питання підняв секретар міської ради, «свободівець» Руслан Марцінків, який зауважив, що під час проведення 29 травня урочистих заходів з нагоди Дня Героїв численні атракціони створювали перешкоди зібранню людей.

«Коли люди збиралися на майдані, щоб відзначити День Героїв, – зазначив чиновник, – там виявились оті машинки, поні – всі вони стоять і не думають звідти йти. Ми їм говоримо: не ідіть – не заважайте і чи є у вас дозволи, а вони нам: ми домовились. Ми їх питаємо: з ким домовились? А вони просто: ми домовились».

Відповідаючи на це зауваження, заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу УМВС Андрій Прусак повідомив, що тиждень тому стосовно підприємців-власників вело- та електромобілів, які здійснюють свою діяльність на Вічевому майдані, було складено протоколи про адміністративні правопорушення, а самі вело- та електромобілі вилучено до розгляду справи. Слухання адміністративної справи за цими протоколами у суді призначено на сьогодні, проте, як стверджує пан Прусак, юристи цих підприємців переконані, що жодного спеціального дозволу, крім наявних у них документів: свідоцтва про державну реєстрацію та податкового свідоцтва на право здійснення підприємницької діяльності – їм не потрібно.

Заслуговує на увагу той факт, що, незважаючи на заяви правоохоронця про вилучення у підприємців атракціонів, станом на вчорашній день, тобто за день до слухання справи в суді, веломобілі успішно функціонували на Вічевому майдані, а поні і надалі катали людей.

Автор: Сергій БІЛИЙ