друкувати


Івано-Франківськ став другим містом де складали масштабне доміно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-30 12:30:58

Цей тризуб — найбільший в історії України. Він має 12 метрів завдовжки, та більше 7 в ширину. Таку домінацію просто неба виклали франківські пластуни.

Буквально за півгодини на головній площі міста із фігур доміно постав державний символ. Композиція складається з 95 великих фігур доміно. На них замість звичних чорних цяток зображено 550 гербів українських міст та селищ. Це все, кажуть організатори дійства, що змогли віднайти в Інтернеті. Кажуть працювали над задумом близько двох тижнів. Емоцій не описати.

Адже разом із гербами знаходили невідомі для себе населені пункти України. Разом із пластунами та перехожими доміно складали і зірки вже культової вистави «Солодка Даруся». Головна героїня Галина Баранкевич із задоволенням власною персоною не лише популяризувала складання масштабного тризубу, але пізнавала географію рідної держави. Попри пізнавальні акценти 12 метровий тризуб має головну мету — символічно об'єднати усіх українців. Незалежно від регіону їхнього проживання. Івано-Франківськ став другим містом де складали масштабне доміно. Відкривали Всеукраїнську акцію тернопільчани. Тепер «ДоміНАЦІЯ» їздитиме всією Україною. Зокрема,найближчим часом рекордний тризуб побачать у Чернівцях, Києві та Краматорську.

Джерело: Радіо «Західний полюс»