друкувати


Бездонна «Криничка» любові

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-19 10:30:48

Наш час – далеко не найкращий період для розвитку українського книговидання, а дитячого і поготів. Тож коли на світ з’являється нова яскрава книжечка для найменших читачів, її прихід стає справжнім святом.

Власне, таким святом стала презентація збірки дитячих віршів «Криничка» прикарпатської поетеси Галини Симчич, яка відбулась сьогодні на базі Івано-Франківського обласного науково-методичного центру культури Прикарпаття.

Як зізнається пані Галина, писати вона почала досить пізно. «Коли 10 років тому народився мій наймолодший синочок, - розповідає поетеса, - інші мої діти були вже досить дорослі. Тож в мене було трошки більше вільного часу побавитись з синочком. Треба зазначити, що він був дуже допитливим. Він, наприклад, дивився на мурашник і не міг зрозуміти, як це маленька мурашка може тягнути таке велике яйце. Тож своєю допитливістю він надихнув мене на написання віршів».

Тема віршиків, які увійшли до збірки, проста і зрозуміла усім. «Вони про любов, про те, щоб діти ставали добрішими, про маму і про родини, якщо діти все це будуть любити, то любитимуть і свою Батьківщину», - резюмує поетеса. Сама книга понад три роки чекала на своє видання. Видати її пані Галині дуже поміг начальник управління преси і інформації Івано-Франківської ОДА Іван Дячишин. «Він все переконував мене, - згадує жінка, - Галю не хвилюйся. Художня рада затвердила книжку, а отже все буде нормально».

В творчому доробку письменниці не тільки вірші. Є й чимало гуморесок, і навіть колискових. Зі слів пані Симчич, вона дуже любить писати колискові. От скільки теплоти, скільки материнської любові і опіки, наприклад, у словах: «Милий мій Ісусику, буду тя просить: Не покинь дитиночку, що в колисці спить…»

Слід зазначити, що презентація збірки не вийшла б такою яскравою і живою, якби не маленькі поціновувачі творчості Г.Симчич з Ямницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, які художньо прочитали кілька творів поетеси.

Автор: Сергій БІЛИЙ