друкувати


Інспектори Держгірпромнагляду перевірили дотримання вимог безпеки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-18 12:30:22

Інспекторами управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки 20 суб'єктів господарювання агропромислового комплексу щодо дотримання вимог безпеки під час виконання весняно-польових робіт.

За їх результатами виявлено 16 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, заборонено експлуатацію 25 одиниць технологічного устаткування, притягнуто до адміністративної відповідальності 12 посадових осіб.

Встановлено, що не укомплектовані кутки та кабінети з охорони праці на всіх перевірених підприємствах, порушена періодичність проведення навчання та перевірка знань з питань охорони праці для трактористів-машиністів та працівників, які задіяні на роботах з пестицидами та агрохімікатами в СГВК "імені Івана Франка", ФГ "Свір", у ДП ДГ "Перемога", ДП "Ямниця", ДП "Авангард-Агро", ТзОВ "Штерн-Агро", ТзОВ "Агрокультура-Івано-Франківськ".

Також не дотримуються термінів проведення повторних та цільових інструктажів у ТзОВ "Іскра", ТзОВ "Тязів", ЗАТ "Степан Мельничук", ТзОВ АПФ "Левада". Не проведено періодичні медичні огляди перед допуском працівників до участі у виробничому процесі та не проведено передрейсових медоглядів трактористів-машиністів і водіїв автомобілів у ВАТ "Тисменицька "Сільгоспхімія", ТзОВ "Маяк", ТзОВ "Угринів".

Порушується періодичність профілактичних замірів опору заземлення та ізоляції електромережі у ДП "Авангард-Агро", ВКП "Юрчик", Івано-Франківському інституті агропромислового виробництва національної академії аграрних наук України.

Крім цього, на окремих агропромислових підприємствах своєчасно не проведено сільськогосподарськими транспортними засобами державного технічного огляду та відсутні журнали реєстрації робіт з пестицидами і протруєним насіневим матеріалом.

Джерело: Територіальне управління держгірпромнагляду