друкувати


Депутати рівненської міськради приїхали до Івано-Франківська щоб перейняти досвід

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-17 02:30:46

Депутати рівненської міськради приїхали до Івано-Франківська, аби перейняти досвід місцевих колег. Делегація з 12 обранців вже другий день на Прикарпатті.

Рівненський представницький орган налічує лише 54 депутати. Однак у ньому представлені аж 10 політичних сил. Тому, підсумовують її представники, стабільної більшості в органі немає, а існують лише ситуативні. Ще одна відмінність цього органу від івано-франківського — у підході до голосування.

У Рівному не використовують практики пакетного голосування, аби не мати проблем із законом. А місцеві депутати до своїх заслуг зараховують молодий середній вік — 32 роки, та працелюбність. За 6 місяців каденції міськрада провела вдвічі більше сесій, аніж рівненські колеги. Також обранці активні не лише у сесійній залі. Вони щомісяця зустрічаються з виборцями і детально вивчають усі рішення виконавчого комітету. Івано-Франківська міськрада особлива й тим, що не вказувала мерові на призначення своїх заступників. Адже, каже Руслан Марцінків, з позицією голови, за котрого проголосувала третина виборців, також треба рахуватись.

Джерело: Радіо «Західний полюс»