друкувати


Зміни оподаткування у галузях легкої промисловості

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-17 10:30:39

Відповідно до норм Податкового кодексу України, починаючи з 1 січня 2011 року звільняється від оподаткування прибуток, отриманий від основної діяльності підприємств легкої промисловості.

При цьому, суми коштів, що вивільнені від оподаткування, спрямовуються платниками податку на збільшення обсягів виробництва (надання послуг), переоснащення матеріально-технічної бази, запровадження новітніх технологій, пов’язаних з основною діяльністю такого платника податку, та/або повернення кредитів, а також на інші цілі, які встановлені Кабінетом Міністрів України.

У разі порушення вимог щодо цільового використання, вивільнених від оподаткування коштів, платник податку має збільшити податкові зобов’язання з цього податку за результатами податкового періоду, на який припадає таке порушення, а також сплатити пеню, нараховану відповідно до Кодексу. Прибуток, отриманий від основної діяльності підприємств легкої промисловості, звільняється від оподаткування строком на 10 років за умови виконання вимог підрозділу 4 розділу ХХ "Перехідних положень" Податкового кодексу.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області